Huurverlaging

Huurverlaging

Iedere huurwoning heeft volgens het wettelijke puntensysteem een maximale huurprijs. Huurprijzen worden om meerdere woningkenmerken gebaseerd (vierkante meters, tuin, voorzieningen etc.). Voorzieningen worden met punten gewaardeerd en m2 zijn bepalend. Veel huurders denken dat locatie of woningschaarste ook leiden tot een hogere huurprijs, dit is niet juist! Toch liggen huurprijzen op gewilde locaties vaak een stuk hoger.

Voorbeeldsituatie

Ronald (20) huurt sinds 2015 samen met één van zijn vrienden de voorzijde van een tussenwoning (zie foto). Hij betaalt €525,- kale huur en voor 40m2.

Bij de woning hoort een puntentotaal van 80 en een kale huurprijs van €389,33. Ronald en zijn huisgenoot krijgen met terugwerkende kracht circa €1450,- aan te veel betaalde huur terug. Ronald en zijn huisgenoot besparen door Robin Hood jaarlijks €1628,04 aan huur.

Gratis huurprijscheck

Als blijkt dat jouw huur te hoog ligt kunnen wij helpen je huurprijs te verlagen. Ben je benieuwd of jij te veel betaald? Neem dan contact op of maak een gratis afspraak!